Koprovka s knedliky a masem
Suroviny:
- Kopr
- Hovezi maso predni, nejlepe z krku
- Smetana 1 sladka, 1 kysana
- Sul, pepr, nove koreni, bobkovy list
- cukr, ocet
- Korenova zelenina
- Mouka hladka
Postup:
- Maso s korenovou zeleninou a korenim dam varit, dokud neni mekke.
- Cibulku na maslo a trochu oleje, nebo jen na olej.
- Zpenim cibulki, zaprasim moukou, udelam svetlou jisku.
- Jisku zaleju vyvarem, aby to nebylo moc huste. Kdyz by to bylo moc ridke, muzu zahustit OPATRNE solamylem.
- Necham provarit cibuli
- Zaleju smetanou, provarim
- Pridam cukr, ocet podle chuti aby omacka byla sladko kysela
- Uplne nakonec pridam nasekany kopr..
- Nakrajim maso, uvarim knedliky a serviruju.
Komentáře
Okomentovat