Dusena hovezi rostena
Suroviny na 4 porce:
- 3/4kg hovezi rostene
- pul cibule
- pepr,sul
- worcester nebo citron
- horcice plnotucna
- sadlo
Postup na maso:
- Nakrajim maso na 2cm platky,
- Odblanim a potom hodim s masem orestovat a dusit na chut
- Naklepu tak na 1cm tloustky
- Nakrojim kolem dokola aby se nezkroutil
- Posolim, popeprim, poprasim hl. hmoukou
- Zprudka obdelam na sadle, dokud je mouka do zlatova
- Vyndam maso
- do tuku pridam pul cibule na kosticky a orestuju do ruzova
- stahnu ohen na minimum
- vratim maso, zakapnu kavovou lzickou citronem(nebo worcesterem)
- pridam kavovou lzicku horcice
- zaleju hrneckem vody, pripadne prisolim dle chuti
- zaklopim papinak a papinuju pul hodiny az hodinu
- papinuju tak, aby sotva odchazela para
- otevru a konzumuji
Postup na brambory:
- Oloupu brambory
- Nakrajim na hranolky (nebo osminky)
- Osusim poradne - dulezite, jinak se uvari ve vlastni vode
- posypu kminem
- pokapu olejem
- Osolim
- Pecu na 200 do krupava cca pul hodiny
- vyndam a konzumuji
Komentáře
Okomentovat