Dusena hovezi rostena

Suroviny na 4 porce:
  • 3/4kg hovezi rostene
  • pul cibule
  • pepr,sul
  • worcester nebo citron
  • horcice plnotucna
  • sadlo



Postup na maso:
  1. Nakrajim maso na 2cm platky, 
  2. Odblanim a potom hodim s masem orestovat a dusit na chut
  3. Naklepu tak na 1cm tloustky
  4. Nakrojim kolem dokola aby se nezkroutil
  5. Posolim, popeprim, poprasim hl. hmoukou
  6. Zprudka obdelam na sadle, dokud je mouka do zlatova
  7. Vyndam maso
  8. do tuku pridam pul cibule na kosticky a orestuju do ruzova
  9. stahnu ohen na minimum
  10. vratim maso, zakapnu kavovou lzickou citronem(nebo worcesterem) 
  11. pridam kavovou lzicku horcice
  12. zaleju hrneckem vody, pripadne prisolim dle chuti
  13. zaklopim papinak a papinuju pul hodiny az hodinu
  14. papinuju tak, aby sotva odchazela para
  15. otevru a konzumuji

Postup na brambory:
  1. Oloupu brambory
  2. Nakrajim na hranolky (nebo osminky)
  3. Osusim poradne - dulezite, jinak se uvari ve vlastni vode
  4. posypu kminem
  5. pokapu olejem
  6. Osolim
  7. Pecu na 200 do krupava cca pul hodiny
  8. vyndam a konzumuji

Komentáře

Oblíbené příspěvky