Pad Kaphrao / Restovane maso s bazalkou


Ingredience

  • Ryzovy olej - 2-3 lzice
  • Na hrubo mlete hovezi / veprove maso - 300-400g
  • Rybi omacka - 3 lzice
  • Ustricova omacka - 4 lzice
  • Cerstve Thajske chilli papricky - 2-10, podle palivosti
  • Cesnek - 6 strouzku
  • Indicka bazalka - listky otrhame a pred pripravou namocime do misky s vodou
  • Bily pepr
  • Pokrajena zelenina, cca 2-3 hrsti. Napr.

Postup

Spravne se smazi na rozpalene wok panvi na co nejvyssi plamen a co nejkratsi dobu
  1. Cesnek s chilli utluceme v hmozdiri
  2. Na rozpalenou panev dame olej a vhodime cesnek s chilli, jen rychle promichame
  3. Pridame maso, rybi omacku a pepr
  4. Michame a restujeme 1-2min dokud maso neni alespon ze 3/4 hotove. Nespalte cesnek. pokud by se palil, muzete prilit trochu vody
  5. Pridame ustricovou omacku a zeleninu
  6. Restujeme dalsi 1-2min, dokud zelenina lehce nezkrehne
  7. Vhodime bazalku, pripadne trochu vody, abychom vytvorili trochu omacky
  8. Rychle promichame, max 20s a stahneme z ohne
Podavame s jasminovou ryzi

Komentáře

Oblíbené příspěvky