Pad Kaphrao / Restovane maso s bazalkou
Ingredience
- Ryzovy olej - 2-3 lzice
- Na hrubo mlete hovezi / veprove maso - 300-400g
- Rybi omacka - 3 lzice
- Ustricova omacka - 4 lzice
- Cerstve Thajske chilli papricky - 2-10, podle palivosti
- Cesnek - 6 strouzku
- Indicka bazalka - listky otrhame a pred pripravou namocime do misky s vodou
- Bily pepr
- Pokrajena zelenina, cca 2-3 hrsti. Napr.
- Mrkev
- Cibule
- Dlouhe fazolky
- NIKDY NE SLADKA PAPRIKA
Postup
Spravne se smazi na rozpalene wok panvi na co nejvyssi plamen a co nejkratsi dobu
- Cesnek s chilli utluceme v hmozdiri
- Na rozpalenou panev dame olej a vhodime cesnek s chilli, jen rychle promichame
- Pridame maso, rybi omacku a pepr
- Michame a restujeme 1-2min dokud maso neni alespon ze 3/4 hotove. Nespalte cesnek. pokud by se palil, muzete prilit trochu vody
- Pridame ustricovou omacku a zeleninu
- Restujeme dalsi 1-2min, dokud zelenina lehce nezkrehne
- Vhodime bazalku, pripadne trochu vody, abychom vytvorili trochu omacky
- Rychle promichame, max 20s a stahneme z ohne
Podavame s jasminovou ryzi
Komentáře
Okomentovat