Plnene Papriky s Rajskou Omackou

Papriky:


Mlete maso - Veprove + kus uzeneho
Sul, Pepr, Tymian
Vejce
Cibule na jemno nakrajena
Hrstka ryze - nedavame, pokud delame jen masove koule.

Vše promícháme a naplníme tím papriky, které zprudka po obou stranách opečeme na oleji a dáme do pekáčku.

Omacka:


Vyvar
Cibule
Rajsky Protlak
Cukr, Sul, Skorice
Tymian, Oregano
Nove Koreni, Bobkovy List, Sul, Skorice, Hrebicek

Zpěníme cibuli, přidáme lžičku cukru a koření, vložíme papriky a zalijeme protlakem. Podlijeme trochou vývaru a vaříme (já peču), cca 30 min.
Poté vyndáme papriky , vylovíme koření :-) a omáčku rozmixujeme. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a podle potřeby zahustíme moukou,příp. škrobovou močkou (pozor, malinko, ať nemáš puding) a podle chuti přikyselíme octem nebo citronem, já zahušťuji ještě smetanou, příp. kysanou smetanou.


Komentáře

Oblíbené příspěvky